Umberto Eco - Foucaultovo kyvadlo

Foucaultovo kyvadlo

Nakladatel: Český Klub 2005
Rozebráno
308 Kč
pohlídat

Anotace

V knize pronikáme k podstatě života z pařížského technického muzea, v němž Foucaultovo kyvadlo, měděná koule zavěšená na 54 m dlouhém laně, svým pohybem podává důkaz o točení Země i neměnnosti bodu, z něhož vše vychází a do něhož se vše vrací, střed Světa, Plánu i věcí. Kyvadlo má přispět k rozluštění Plánu řídícího svět, esoterické vize prostupující novou metafyzikou i techniku.

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(17x)

Vaše hodnocení
Nedivte se, že má autor takové vědomosti... Ostatně jako všichni členové řádu A.M.O.R.C. Kniha je velice symbolická...Hledající si zjistí další potřebné informace...
Úžasně propracovaný román. S bláboly od Dana Browna to nemá nic společného, kniha založená na faktech a ohromných vědomostech autora. Nemohla jsem se od ní odtrhnout.
Ecovy experimentální prózy donutí člověka přemýšlet nejen nad jednotlivými kapitolami, ale i nad knihou a literaturou jako celkem. Kyvadlo vyžaduje jisté znalosti, což je dobrá motivace se vzdělávat.
Zhltl jsem to jako malinu!!!!
po přečtení jména růže jsem sáhl i po této, v pořadí druhé knize tohoto vynikajicího autora, a zhltl jsem ji na jeden nádech. Autor opět předvádí svůj osobitý styl i hluboké vědomosti..výborná kniha od výtečného autora
...tak,tak už jdou. Jen mám pocit, že bez pár základních informací o okultismu, esoterice a světových náboženství se člověk neobejde. Náročná kniha pro náročného čtenáře, nejlepší.
teprve jsem se do knizky pustila.Precetla jsem si Jmeno Ruze a to mě natolik nadchlo,ze sem si ihned koupila Kyvadlo.. a muzu rict,ze jen sedim a ctu... naprosto me to dostalo... vzdavam hold Ecovi.
Kniha, která nutí člověka přemýšlet, kniha, která má velice zajímavý příběh, kniha, ke které se vždy rád vrátím...
Jedna z nejlepčích knih, které jsem kdy četl. Výborná, náročná.
Ale pro běžného člověka docela hodně složitá. chce to u ní trochu přemýšlet. není to totiž běžná knížečka pro běžného čtenáře a člověk který četl jméno růže bude docela překvapen. Doporučuji
Sami se stanete součástí Plánu, přečtením této knihy se stáváte jedním ze Zasvěcených, za všechno můžou Oni, už slyšíte kroky na schodech...jdou si pro vás...
Pro mne také asi opravdu nejlepší kniha jakou jsem kdy četl.
Jedna z nejlepsich knih co jsem doposud cetl.. Sedmset uzasnych stran postupne vtahuje do deje, ktery je zajimavejsi a zajimavejsi..
Velmi složitý děj, plný odkazů na historické události, duchovní a náboženské směry, překvapivé zvraty
Překvapuje mě tolik kladných reakcí. Kniha je zdlouhavá, plná zbytečných informací, s velmi líným a ztrácejícím se dějem. Myšlenka hezká, ale šlo to napsat na 200 stran bez těch 300 zbytečných.
Zobrazit další (12)

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Foucaultovo kyvadlo
Autor:
Eco, Umberto
Nakladatel:
Český Klub
EAN:
9788085637892, 9788086922270
ISBN:
80-85637-89-8, 978-80-86922-27-0
Doporučená prodejní cena:
342 Kč
Originál:
Il pendolo di Foucault
Překlad:
Frýbort, Zdeněk
Popis:
1× kniha, vázaná, 568 stran, česky
Rozměry:
13 × 20 cm
Rok vydání:
2005 (2. vydání)