Bestseller Ke stažení Info OKO

U severní zdi

Nakladatel: Host 2023
Ihned
329 Kč

Anotace

Přišel čas platit účty za padesátá léta.

Tajemný Muž s dírou v srdci si nese životem nezhojené jizvy na těle i na duši. Dávný zločin, který ho v dětství připravil o rodinu, nebyl nikdy potrestán. Všichni už zapomněli nebo se o to usilovně snaží. Až na něj. A čím víc se blíží jeho vlastní konec, tím naléhavěji jako přízraky z hloubi hromadných...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(11x)

Vaše hodnocení
Po celou dobu, kdy se spolu s autorkou vracíte do temné doby naší minulosti je vám úzko, chce se vám křičet a trpíte úzkostí, ale je potřeba odhalovat tyto zločiny a nezavírat oči . Výborná četba
Troufám si říct, že jsem toho o 50. letech v Československu přečetla poměrně dost, ale tohle?
Zážitek z čtení románu ve mě pravděpodobně zůstane ještě dlouho a několikrát jsem uvažovala, jestli ho vůbec zvládnu dokončit. Doporučuji všema deseti, ale upozorňuji, že příběh není pro citlivé povahy.
...
Více
To bylo něco na co jen tak nezapomenu. Tak drsné poslouchání jsem dlouho neslyšela. Odporná zvěrstva odporné doby, na kterou by se nemělo zapomínat a naopak připomínat.
Musíš to zvládnout, každá to tu musíme zvládnout. Abychom mohly vyprávět. A jednou za to všechno zaplatí, uvidíš."

50. léta víme, že je černé místo dějin. Političtí vězni, nelidské podmínky, hrůzné zločiny a společnost, která neviděla, nebo nechtěla vidět.
Ale není nad knížky, které ti tyto různé škraloupy z minulosti hezky...
Více
Tak strašné! Respektive skvěle napsaná kniha se srdcervoucím příběhem. Dozvíte se zde reálné dopady akce Kámen, o příšerném zacházení s politickými vezeňkyněmi ze strany komunistických bachařů a vyšetřovatelů 50. let 20. století, o zničení nespočtu životů. Dětských i těch dospělých. Kniha jako taková je napsaná výborně, autorka mi dala falešnou...
Více
Tolik bolesti v jedné knize, psané bez servítek. Jak snadno se zapomíná. Zahrnula bych knihu do povinné četby, protože o 50. letech se ví, ale nemluví. Ne dost. O připomínku toho, jak jsme jako národ selhali, přece nikdo nestojí. K čertu s tím. Jen doufám, že jsme se jako Češi aspoň trochu ponaučili z minulosti. Kéž by tato kniha byla jen fikce a já na ní za pár dní zapomněla. Ale to se nestane.
Velice silné téma, jako ostatně i většina dalších děl o padesátých letech. Po každé takové knize je mi hodně smutno, jaké zlo se dá v lidech objevit, ale určitě doporučuji přečíst, protože tato fakta se nesmí zapomenout. Kde se v lidech bere tolik sobeckosti, nenávisti a bezcitnosti. Ta krutost vůči bezmocným dětem, jejich matkám, hrdinství...
Více
Na dávné zločiny lidé často zapomínají, ne však Muž s dírou v srdci, toho jeden takový zločin připravil o rodinu a on se snaží, aby zlo bylo potrestáno. Mezitím, v léčebně dlouhodobě nemocných, přijmou novou pacientku a s ní přichází i něco, co je mimo chápání personálu.

Uf, tak toto je hodně silný příběh. Od prvních stránek kruté a...
Více
Tenhle román by si měl povinně přečíst každý.
Silný syrový příběh o zvěrstvech komunismu.
Málo známé téma ženských vězenkyň a jejich pohřbených dětí na Ďáblickém hřbitově.
Tolik obětí komunistického režimu a zničených životů. Člověku je z toho velmi smutno.
Určitě doporučuji k přečtení.
Málokdy se stane, že bych si sedla a dala 335 stran na posezení. Vlastně se mi to stalo podruhé v životě.
Před časem jsem byla na Ďáblickém hřbitově a cítila jsem úctu a soucit k politickým vězňům, vězeňkyním a jejich novorozeným dětem. Po přečtení této knihy jsem zjistila, jak málo o jejich osudech a utrpení vím.
Říct "nelidská...
Více
Zobrazit další (7)

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Magazín OKO

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
U severní zdi
Autor:
Klabouchová, Petra
Nakladatel:
Host
EAN:
Doporučená prodejní cena:
329 Kč
Popis:
Elektronická kniha, 343 stran, bez zabezpečení DRM, 0,6 MB ePUB ePUB, 1,7 MB Mobi Mobi, 1,7 MB PDF PDF, česky
Rok vydání:
2023