Milan Kundera - Nesmrtelnost

Nesmrtelnost

Nakladatel: Atlantis 2007
Nesmrtelnost

Nesmrtelnost

376 Kč
Skladem
376 Kč
Rozebráno
344 Kč
pohlídat
Immortality

Immortality

269 Kč
Rozebráno
269 Kč
pohlídat

Anotace

Nesmrtelnost nejúplněji z celého dosavadního Kunderova Díla ztělesňuje román jako hravý nápad, který se rozvíjí před čtenářovýma očima, a přitom strhuje do hry autorův skvělý intelekt i silnou obraznost, takže hravá poloha je kontrapunktována osudovými tématy lásky a předstírání, pravdy a lži, složitosti života a smrti.

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(7x)

Vaše hodnocení
Dlouho jsem nenarazila na knihu (myšleno ve vodách české literatury), kterou bych přečetla tím protřelým "jedním dechem". A pak se mi do rukou dostala Kunderova L´immortalité, jejíž řádky mi před očima mizely jen tak, coby lusknutí prstu. Komplikovaná výstavba děje nikterak nekomplikuje orientaci čtenáře v syžetu, ačkoliv je zde patrno,...
Více
Tahle knížka je od Kundery má nejoblíbenější. Perfektní děj, prolínání různých pásem, ... A taky sem si až časem(- na konci knížky) dávala dohromady kdo je vlastně kdo, a kde všude :) Jediné co mě mrzí je, že prakticky není možné sehnat knížky Nesmrtelnost a Nesnesitelnou lehkost bytí. Je to škoda, ale jeho vysvětlení na druhou stranu docela chápu.
až mě mrzí, že mnohými tak nepochopen!!!!!!!
Rozhodně jeden z nejpromyšlenějších romanů, co si pamatuji. Perfektně konstruované vyprávění prošpikované filosofickými úvahami. Časově i počtem postav velmi bohaté, děj oscilující od Goethea až po současnost, rytmicky pestré (minuta života je leckdy popisována na 10 stranách, jindy období sta let 'zabere' jen pár odstavců) a tak, jak to má být:...
Více
Zobrazit další (1)

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Aktuální Nesmrtelnost Milana Kundery

(...) Román Nesmrtelnost vydal milan Kundera v roce 1990. Vezme-li ho do ruky čtenář dnes, bude možná překvapen, jak je aktuální. Zdá se, že Francie před osmnácti lety měla s dnešním Českem mnoho společného. V případě románu M. Kundery ale nejde o žádné vizionářství. Spíše se autorovi podařilo zachytit skutečné, určující tendence společnosti, které se během let ještě více zvýraznily.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Nesmrtelnost
Autor:
Kundera, Milan
Nakladatel:
Atlantis
EAN:
9788071082767
ISBN:
97880-7108-276-7
Doporučená prodejní cena:
382 Kč
Popis:
1× kniha, vázaná, 384 stran, česky
Rozměry:
13 × 20,5 cm
Rok vydání:
2007 (3. vydání)