Henry David Thoreau

Přihlašte se nebo registrujte a přidejte si autora do oblíbených.
Nahoru

Henry David Thoreau v Oko Magazínu OKO

Recenze

Meziřádky Zdenko Pavelky

Tři tituly tentokrát vybral do své pravidelné rubriky literární redaktor a nakladatel. Meziřádky jsou pravidelnou součástí Víkendové přílohy ČRo Vltava a jsou vysílány každou sobotu dopoledne.
Recenze

Thoreau intimní, důvěrný a nekompromisní

Americký spisovatel a přírodovědec Henry David Thoreau po sobě zanechal tisíce stránek deníkových zápisů – vybrané nyní vychází jako Deník 1837-1861.
Rádio Kosmas

Megafon - knižní novinky - nový Červenák, Thoreau a jeho Deník, Ouředník očima zahraničí atd.

V našem výběru najdete novinku Juraje Červenáka Anděl v podsvětí, dále příběh, který vypráví vdova, žijící v bytě se svoji lesbickou dcerou a její přítelkyní, text Martina Bubera o tom, co je a co není utopie, zahraniční pohled na tvorbu Patrika Ouředníka, ale také Goetha nebo Thoreaua.
Aktuality

Vůbec nejlepší Thoreau?

Texty obsažené v českém překladu Deníku byly vybrány ze čtrnáctisvazkového vydání Thoreauova Deníku (Journal) v edici The Writings of Henry David Thoreau bostonského nakladatelství Houghton Mifflin z roku 1906. Vybral a přeložil Jan Hokeš....
Zobrazit celý text
Rozhovory

Noam Chomsky o hnutí Ocuppy

Objevilo se nové nakladatelství se záměrně občansky neposlušnými knihami - Broken Books. Po startovací pacifistické knize Howarda Zinna Bomba, vydalo teď dvě další. Klasiku Občanská neposlušnost od H.D.Thoreaua a knihu rozhovorů s předním kritikem globalizace Noamem Chomskym (1928).
Další články