Virginia Woolfová

Přihlašte se nebo registrujte a přidejte si autora do oblíbených.

Významná britská spisovatelka, píšící romány, esejistka, feministka, vydavatelka a filozofka. Vlastním jménem Adeline Virginia Stephen. Byla členkou Bloomsbury Group - skupiny avantgardních umělců a intelektuálů. Některá její díla jsou součástí výuky o modernismu. Virginia Woolfová patří k nejvýznamnějším modernistům 20. století, je považována za...

Zobrazit celý text
Nahoru

Virginia Woolfová v Oko Magazínu OKO

Aktuality

Rozdány překladatelské Jungmannovy ceny a ocenění 2022

Nominované a laureáty vybírala porota ve složení Jarka Vrbová, Helena Stiessová, Petra Martínková, Radovan Charvát, Jan Zelenka z celkem 92 přihlášených titulů. Cenu Josefa Jungmanna za nejlepší překladové dílo loňského roku získala Zuzana Mayerová za rozsáhlý román Virginie Woolfové Roky.
Rádio Kosmas

Megafon - podcast o knižních novinkách: tentokrát Kniha Prachu 2, Rozchod s bohem, Klíč atd.

Vítejte u dalšího setkání v novinkovém knižním světě. Snad se už nejpozději do měsíce a do dne zase sejdeme v knihkupectvích, ale zatím je situace stále stejná, tedy zavřeno a tak si nemůžete na novinky sáhnout, ale budeme se vám jich pár...
Zobrazit celý text
Ukázky

V českém překladu vůbec poprvé vychází román Roky od Virginie Woolfové

V českém překladu vůbec poprvé vychází román Roky od Virginie Woolfové z roku 1937. Kniha sleduje osudy rodiny Pargiterů na ploše více než padesáti let; nejde však o rozsáhlou ságu. Naopak, Woolfová se zaměřuje na detaily a intimní drobnosti, které o životě možná vypovídají víc než velká vyprávění.
Aktuality

Nejprodávanější audioknihy – říjen 2015

Asociace vydavatelů audioknih (AVA) představuje žebříček prodejnosti audioknih distribuovaných na fyzických nosičích, sestavený podle údajů dodaných vydavatelstvími Radioservis, Supraphon, AudioStory, Popron Music, Tympanum, OneHotBook a Kristián – členů AVA.
Další články