Marek Orko Vácha

Přihlašte se nebo registrujte a přidejte si autora do oblíbených.
Nahoru

Marek Orko Vácha v Oko Magazínu OKO

Aktuality

Dobrou knihou za rok 2018 je knižní rozhovor s P. Ladislavem Heryánem U Božího Mlýna

Každoročně vyhlašuje Katolický týdeník knižní anketu. A má poslední dobou několik stálic - Ladislava Heryána, novináře a iniciátora knižních rozhovorů Josefa Beránka a také Aleše Palána.
Rozhovory

V těch rozhovorech jsem cítil, že se mě dotklo něco dramatického a krásného

Štefan Hríb, (1965), slovenský novinář a moderátor, od roku 1991 dopisovatel Lidových novin, dnes zakladatel a šéfredaktor časopisu Týždeň. Jeho kniha rozhovorů se třemi katolickými osobnostmi se jmenuje Kam se ztratil Bůh?
Recenze

Marek Vácha tváří v tvář Zemi

Z rozrůstající se série Váchových knih opakovaně zaznívá autorův hlas vybízející ke kontemplování přírody, jež si „dobře pamatuje, kým byla stvořena“. Naposledy v knize Tváří v tvář Zemi.
Ukázky

Další misionářská kniha kněze biologa

Marek Orko Vácha (1966) je římskokatolický kněz a evoluční biolog. Už pár let je jedním z několika božích ombudsmanů, kteří otevřené křesťanstvo a hledající publikum zajímají a média si je pro jejich rozhled a schopnost reakce oblíbila a...
Zobrazit celý text
Aktuality

Zveřejněny výsledky ankety Dobrá kniha 2013

Redakce Katolického týdeníku již několikátým rokem oslovuje, podobně jako Lidové noviny, několik desítek respondentů z řad duchovních, kulturních redaktorů, spisovatelů a dalších, kdo mají ke knihám blízko a hledá Dobrou knihu roku.
Další články