Jean-Dominique Brierre

Přihlašte se nebo registrujte a přidejte si autora do oblíbených.
Jean-Dominique Brierre (* 1953) je francouzský novinář a muzikolog. Napsal patnáct knih, většinou biogra? í jazzových, šansonových a folkových zpěváků, například Boba Dylana a Leonarda Cohena, česky vyšel jeho životopis Edith Piaf – Bez lásky nejsme nic. Zároveň také překládá z angličtiny do francouzštiny.
Nahoru

Jean-Dominique Brierre v Oko Magazínu OKO

TV Kosmas

Zemřel Milan Kundera

Ve věku 94 let zemřel v úterý 11. července ve svém pařížském bytě Milan Kudera. Česko-francouzský autor světového věhlasu. Autor, o kterého se doma vede - a dál povede - vzrušená debata. Nad jeho knihami, nad jeho životem. Časem určitě i nad druhým dílem biografie Jana Nováka.
Aktuality

Milan Kundera: Mezi literaturou a filmem

Portál DAFilms.cz přináší možnost sledovat online nový biografický dokument Milan Kundera: Od Žertu k Bezvýznamnosti režiséra Miloslava Šmídmajera. Při té příležitosti nabízí i tři filmové adaptace Kunderových knih.
Aktuality

Před rokem vyšel Novákův Kundera

V červnu 2020 porušil po několika letech práce spisovatel Jan Novák jedno tabu české literatury – a sice to, že o životě dnes dvaadevadesátiletého Milana Kundery se veřejně nemluví. A když mluví, tak podle pokynů a přestav samotného autora.
Rádio Kosmas

Megafon - Knižní novinky doby virové I. - k novým knihám zve Saša Rašilov

V době virové se bohužel dějí nejrůznější nepříjemnosti. Do izolace se dostávají nejen lidé, ale i knihy. Stejně jako na jaře jsou opět zavřena knihkupectví. Nakladatelé ale nachystali na podzim a na Vánoce tituly, které vám budeme v našich výběrech postupně týden co týden představovat.
Ukázky

Narodil jsem se na apríla, to má svůj metafyzický význam

Prohlášení z titulku je jakýmsi předznamenáním další životopisné knihy Milana Kundery. Tentokrát je autorem francouzský životopisec z povolání (mimo jiné Bob Dylan, Leonard Cohen nebo Edith Piaf) Jean-Dominique Brierre. Kniha nazvaná Milan...
Zobrazit celý text
Aktuality

Před 100 lety se narodila Edith Piaf

Ty francouzské názvy jejich písní většinou lidé neznají, ale stačí, aby zaslechli refrén třeba takové La vie en rose a jen vydechnou: No jo, Piafka. Ta, co se narodila na ulici, vychovávali ji prostitutky, v 17 měla dítě, které od dva roky...
Zobrazit celý text
Další články