Vladimír Ševela

Přihlašte se nebo registrujte a přidejte si autora do oblíbených.

Český investigativní novinář a publicista.

Po maturitě učil ve zvláštní škole. Vystudoval češtinu a němčinu na Univerzitě Karlově. Prošel redakcemi mnoha známých českých deníků, např. Respekt, Týden, a nyní píše pro Týdeník Echo. Vydal knihu rozhovorů s newyorskou taxikářkou a spisovatelkou Ivou Pekárkovou.

Nahoru

Vladimír Ševela v Oko Magazínu OKO

TV Kosmas

To jsem ale dělal perfektní sviňárny, co?

Do kin přichází dokumentární film Rino - Příběh špióna o českém krtkovi ze CIA Karlu Köcherovi. Není divu, ten příběh je až neuvěřitelný. Určitě by vydal i na hraný celovečerák. Ale nebyl by to žádný 007, spíš mrazivý biják o zvláštní ochotě posloužit lžím a dalším špatnostem.
Rádio Kosmas

Knižní hitparáda Miloně Čepelky

Další jedenáctka knih vybíhá od herce Divadla Járy Cimrmana do našich dnů. Světla sice stále ještě ubývá a tma kyne, ale nežijeme přece v čase loučí a petrolejek! Takže stačí našmátrat vypínač - a na nové knihy si posvítit!
Aktuality

Šoumen Priestley, krtek fachman, Sodomka stavitel nebo Urbanův román na přání....

Nové knihy z Velkého knižního čtvrtku jsou v obchodech. Vystartovalo se už tradičně v pražské Městské knihovně. Hodně početnou a různorodou skupinu se i tentokrát snažil představit publiku šéf kulturní redakce České televize Petr Vizina.
TV Kosmas

Jak krtek z StB k CIA a KGB přišel

Znáte román Děvka od Normana Mailera? Všechem ten hnus tajných služeb, prolezlých podrazáctvím a zduřelými egy. A teď si ještě představte, že jde o služby totalitní. Příběh jednoho z luxusních agentů, který se nechal vysadit a platit v USA...
Zobrazit celý text
Další články