Pavel Novotný

Přihlašte se nebo registrujte a přidejte si autora do oblíbených.

Pavel Novotný (1976) Působí jako vedoucí Katedry německého jazyka TUL. Píše poezii a písňové texty, vydal básnické sbírky "Sběr", „Mraky“ a „Havarijní řád“ a společně s Helenou Skalickou prózu „A to si pak můžeš řikat, co chceš“. Jeho celoživotní tvůrčí projekt tvoří „Tramvestie“, v principu nekonečný soubor zvukových a textových záznamů,...

Zobrazit celý text
Nahoru

Pavel Novotný v Oko Magazínu OKO

TV Kosmas

O Muzeu literatury s Alenou Petruželkovou

V Praze se 18. října 2022 otevírá Muzeum literatury. Adresa: Pelléova 44. 663 m2 výstavní plochy, 900 exponátů. Také studovna, kinosál, kavárna. Týden před otevřením jsme se nechali prostory nového muzea provést autorkou koncepce stálé/nestálé expozice Alenou Petruželkovou.
Aktuality

Ceny Litera 2021 uděleny - Knihou roku Shakespearova Anglie Martina Hilského

20. ročník mediálně nejvlivnějších českých literárních cen zná své vítěze. Všechno proběhlo sice zpožděně, ale podle už pár let zajetého scénáře. Pokud vás některé knihy zaujaly, je to už teď na vás, jakou jim budete dál věnovat pozornost.
TV Kosmas

8. června budou předány ceny Litera 2021 - ČT art, 20:15

20. ročník literárních cen, které se za dvě desetiletí staly nejviditelnějšími. Všímají si jich média, tedy všímají si jich i lidé. Jak knih nominovaných, tak knih vítězných. A pro knižní svět je vždycky dobré, když se o knihách píše a mluví.
Další články