Nejprodávanější knihy - květen 2022

Ryba Chyba
Alegorické pohádkové podobenství o povedené-nepovedené rybě, která má problém udržet směr, s plavaním je tak trochu na štíru, a tak raději chodí po dně, protože má nohy. Jenže i když se někdo narodí nedokonalý, ještě to neznamená, že je k ničemu.
Ukázky

Ryba Chyba

178 Kč
Komunistické lágry
Autor postupuje svojí tradiční metodou místopisného průvodce a přibližuje čtenáři místa v dnešní České republice, na kterých zřídil totalitní komunistický režim lágry a která jsou neodmyslitelně spojená s komunistickým terorem páchaným na nevinných.

Komunistické lágry

347 Kč
Kniha
(1x)
Hlavním tématem autorova druhého románu Knížka je historie spisovatelovy rodiny a vztahy mezi jeho nejbližšími. Prozaik odhaluje tajemství a osudy tří generací, od druhé světové války přes výjimečný stav až k současnosti.

Kniha

151 Kč
Anatomie melancholie
Kniha Roberta Burtona o melancholii vyšla poprvé v roce 1621 a patří k nejznámějším a nejčtenějším naučným dílům té doby. Její téma je však prastaré, jako první je pojednal již Aristotelés.
Ukázky

Anatomie melancholie

447 Kč
Ďáblova čísla
Při běžné úřední cestě královského písaře Jiřího Adama z Dobronína do Dvora Králové dojde ve městě k vraždě. I když se radnice snaží utajit její okolnosti, mezi lidmi se rychle šíří panika, protože okolnosti napovídají, že jde o zásah temných sil.

Ďáblova čísla

296 Kč
Modrá punčocha
(1x)
Již třetí výbor z tvorby výlučného francouzského romantika Charlese Nodiera (1770–1844) zahrnuje prózu Jedna hodina aneb Vidění (1806), povídku Jean François Modrá punčocha (1833) a rozsáhlejší novelu Slečna de Marsan (1832).

Modrá punčocha

232 Kč
Nebezpečná metoda
Kniha popisuje začátky nového vědního oboru - psychoanalýzy. Poprvé odkrývá příběh osudové rivality mezi Carlem G. Jungem a Sigmundem Freudem a jejich rozchodu, ve kterém svou roli sehrála žena - Sabina Spierlreinová.
Ukázky

Nebezpečná metoda

357 Kč
Štěkání na měsíc
Román Štěkání na měsíc z roku 1997 pochází z pera výrazného moldavského spisovatele Aurelia Busuioca (1928–2012), který je dnes v Moldavsku již považovaný za klasika.

Štěkání na měsíc

205 Kč
Prašina: Křídový panáček #1
(1x)
Svět knižního fenoménu Prašina se rozrostl v komiksové sérii s novými příběhy, novými hrdiny a novými záhadami. Toto jsou kroniky Prašiny.
Ukázky

Prašina: Křídový panáček #1

71 Kč
V restauraci
(1x)
Kniha představuje spojení kulturní historie, literatury faktu a esejisticky pojatých příběhů s románovými prvky.
Ukázky

V restauraci

267 Kč
Mars
„Jsem mladý a bohatý; a jsem nešťastný, neurotický a sám. Pocházím z jedné z nejlepších rodin na pravém břehu Curyšského jezera a mám rakovinu,“ píše Fritz Zorn místo úvodu.

Mars

205 Kč
Povolání režisér
(3x)
Rozhovor, který v létě roku 2012 vedl Bohdan Sláma s Milošem Formanem, se dotýká podstaty práce režiséra a scenáristy.

Povolání režisér

87 Kč
Mimosezóna
Výpravně provedená sbírka písňových textů a ilustrací Jaromíra Švejdíka.
Ukázky

Mimosezóna

494 Kč
Továrna na maso
(3x)
Vystudovaný technik, který stál u počátků neonového rozsvěcení Prahy ve 20. letech 20. století, je pro svou tvořivost a činorodost zlákán zdánlivě jiným oborem: má vylepšovat společenský obraz Ústředních pražských jatek.

Továrna na maso

358 Kč
Na konci října
V indonéském utečeneckém táboře umírá nezvykle mnoho mladých lidí, údajně na krvácivou horečku. Světová zdravotnická organizace vysílá na místo špičkového amerického epidemiologa Henryho Parsonse, aby odebral vzorky.
Ukázky

Na konci října

357 Kč
Schizogorsk
Román švýcarského spisovatele a psychiatra Waltera Vogta (1927–1988) je sžíravou sondou do absurdních zákrut moderní evropské společnosti, která musí vytvářet umělé modelové situace, aby mohla na základě takto získaných zkušeností vůbec obstát.

Schizogorsk

205 Kč
Konkláve
Volbu papeže, Kristova zástupce a následovníka apoštola Petra na jeho stolci, provázely v dějinách mnohé problémy. Jak zajistit, aby se na tento akt volitelé v klidu soustředili, jednali podle nejlepšího svědomí a pokud možno bez průtahů?
Ukázky

Konkláve

267 Kč
Deset mýtů o Izraeli
(1x)
Ve své knize Deset mýtů o Izraeli, která vyšla v roce stého výročí Balfourovy deklarace a padesátého výročí okupace zbylých palestinských území, Pappé vyvrací základní mýty, o něž se opírá „státní doktrína“ a oficiální narativ Státu Izrael.

Deset mýtů o Izraeli

287 Kč
Hořící nebe
Příběh situovaný do východních Čech navazuje na román Odpusť, že jsem se vrátil a přibližuje osudy lidí, kteří jsou po prodělaném strádání během první světové války o více než dvacet let později znovu konfrontováni s dopady válečných útrap.
Ukázky

Hořící nebe

249 Kč
Krvavý podzim 1938
(2x)
Průvodce zavede čtenáře na známá i méně známá místa spojená s útoky henleinovců a Freikorpsu na československé bezpečnostní složky i civilisty na podzim roku 1938.
Ukázky

Krvavý podzim 1938

536 Kč
Zobrazuji 61 - 80 z 1000 položek
<< < 1 2 3 4 5 6 .. 50 > >>