Skladem

Poklady klasické české kuchyně: aneb Jak to ta babička tenkrát vařila

Nakladatel:  Prakul 2011
Skladem
-15%
399 Kč
339 Kč

Anotace

Roman Vaněk, ředitel Pražského kulinářského institutu (přední kuchařská škola v ČR), je také autorem řady kuchařek a gastronomických publikací. Tentokrát se rozhodl vytvořit precizního moderně zpracovaného průvodce českou jídelní klasikou a spolu se šéfkuchaři Prakulu (bývalým a současným ) Václavem Fričem a Zdeňkem Marcínem vytvořili v knize...
Zobrazit celý text

DALŠÍ TITULY V SÉRII: České kuchařky z Pražského kulinářského institutu

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(9x)
Zatim vse co jsme z teto knihy uvarili se povedlo a to nejsme zadni velci kuchari. Opravdu nejlepsi kucharka jakou mame doma.
Konečně je na trhu kuchařka, kterou nespíchla nějaká "populární" osoba, ale opravdoví kuchaři. Obsahuje recepty na běžná jídla, která vaříme již tak nějak automaticky, ale najednou je můžeme oživit, změnit. Postupy jsou dobře popsány, suroviny běžně sehnatelné, žádné čárymáry. U každého jídla jsou další tipy na přípravu. Rozhodně...
Více
Tato kuchařka je nejlepší jaká u nás existuje.Všechny suroviny dostupné a známé.Jak je popsaný recept, pochopí i nezkušená a začínající kuchařka bez zkušeností. A navíc všechna jídla známá,dobrá a budete vidět, jak se vaří i jak vypadají na talíří. Moc se povedla a z vlastní zkušenosti doporučuji.Škoda, že je vyprodaná.Chtěla jsem ji ještě koupit neteřím.MM
Koupila jsem kuchařku synovi, musím říci, že jsem ji předala s těžkým srdcem, vařím 30 let, kuchařky čtu ráda, tato je báječná i proto, že zasazuje recepty do souvislostí, kromě základního receptu, se dočtete i o výběru surovin a o tom jak řešit případné nesnáze, jaké volit přílohy i to jak je vyrobit - úžasná je kapitola o knedlících a jak na ně....
Více
Zobrazit další (1)

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Invaze kuchyňských biblí

Tahle kniha je učiněným klenotem především pro masožravce mezi námi – s Romanem Vaňkem, ředitelem proslulého Pražského kulinářského institutu neboli Prakulu, na ní spolupracoval i restauratér Václav Frič, který v měsíčníku Apetit píše oblíbenou rubriku o mase, a šéfkuchař Prakulu Zdeněk Marcín. Skoro dvě stovky receptů představují poctivou klasickou školu našich babiček – a cholesterolu se meze nekladou. Na tuto populární a v oboru ceněnou kuchařku navázal Vaněk knihou Kouzlo kuchyně Čech a Moravy aneb Dědictví našich babiček.

Autor/Autorka

Kategorie a témata

Bibliografické údaje

Název:
Poklady klasické české kuchyně
Autor:
Vaněk, Roman
Nakladatel:
Prakul
EAN:
9788090504806
ISBN:
978-80-905048-0-6
Popis:
1× kniha, vázaná, 192 stran, česky
Rozměry:
21 × 29,7 cm
Rok vydání:
2011 (1. vydání)