John Irving - V jedné osobě

V jedné osobě

Nakladatel: Odeon 2013
Rozebráno
341 Kč
pohlídat

Anotace

Nový román jednoho z nejúspěšnějších amerických spisovatelů současnosti mnohé překvapí. Poprvé od Modlitby za Owena Meanyho je vyprávěn v první osobě – a jeho tématem je homosexualita a sadomasochistické praktiky. Pojednává o šedesátiletém bisexuálovi jménem William, který vzpomíná na svůj nezřízený život v padesátých a šedesátých letech. John...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(3x)

Vaše hodnocení
John IRVING, V jedné osobě, Odeon, Praha 2013.
Nebudu předstírat, že Irving není můj oblíbený spisovatel. Právě naopak, a také proto jsem velmi rád, že se mu poslední román povedl. Po předchozích dvou ne úplně kladně přijatých dílech se dokázal znovu nadechnout ke strhujícímu literárnímu výkonu a všem dává najevo: pozor, se mnou se musí...
Více
Irving, úžasný autor. Pan autor, pan velký autor s velkým V i s velkým A.

Musím upřímně říct, že jsem se na knihu skutečně těšila. Irving mě baví a byla jsem proto nesmírně zvědavá, jak se s novou knihou popere, jak to zvládne. No inu, popral se a vyhrál. Vzešel jako vítěz. V jedné osobě je neobyčejné, mistrně napsané dílo.

Já...
Více

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

V jedné osobě

Ve svém již třináctém románu V jedné osobě zůstává John Irving uhrančivým vypravěčem, kterého známe z jeho nejvydařenějších děl. Nohy mu ale podráží přílišná těžkopádnost při rozvíjení hlavních myšlenek románu.
Celá recenze

Oslava jinakosti

Poslední Irvingův opus je nazvaný podle verše ze Shakespearova Richarda II., jenž celý zní: "V jedné osobě hraji mnoho rolí, s žádnou z nich ale nejsem spokojen." Hned v začátku tím autor naráží na největší problém hlavního hrdiny Williama Abbota, na jeho bisexualitu. (...) Poprvé od Modlitby za Owena Meanyho se autor vrátil k ich-formě. Obrací se na čtenáře jako na důvěrného posluchače, dokonce jako na někoho, kdo s ním mohl jeho trable prožít. Mnoho postav připomíná někoho, o kom už psal. (...) Nový Irving je oslavou jinakosti a tolerance i holdem literatuře. Dá se mu něco vytknout? Na místě je spíš se poklonit.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
V jedné osobě
Autor:
Irving, John
Nakladatel:
Odeon
EAN:
9788020714954
ISBN:
978-80-207-1495-4
Doporučená prodejní cena:
379 Kč
Překlad:
Hanuš, Jiří
Popis:
1× kniha, vázaná, 496 stran, česky
Rozměry:
13 × 20,5 cm
Rok vydání:
2013 (1. vydání)