Orhan Pamuk

Přihlašte se nebo registrujte a přidejte si autora do oblíbených.

Turecký spisovatel, romanopisec, scenárista, esejista a novinář. Nositel Nobelovy ceny za literaturu za rok 2006. Jeho dílo bývá řazeno k postmodernismu.

Vzdělával se v soukromé škole v Istanbulu, od roku 1970 tři roky studoval architekturu, pak ale studium přerušil a zapsal se na žurnalistiku, protože se rozhodl, že se stane spisovatelem. Ve...

Zobrazit celý text
Nahoru

Orhan Pamuk v Oko Magazínu OKO

Aktuality

Snění je způsob myšlení - rozhovor s Orhanem Pamukem

Jednoznačně nejvýznamnější turecký spisovatel a nositel Nobelovy ceny za literaturu Orhan Pamuk, autor knih Sníh, Jmenuji se Červená, Nový život, Muzeum nevinnosti. Právě vyšla do češtiny přeložená další kniha - Cosi divného v mé hlavě.
Recenze

Knižní pól Zdenko Pavelky

Představuju si to asi takhle: do nepřehledného lesa knižních novinek se valí tlupa čtenářů, ale nebýt několika dobře slídících ohařů, zmateně by mezi tituly pobíhala. Je dobré mít na knižním trhu partu osvědčených průzkumníků. Pokud vám, tak jako OKU slouží Knižní pól, tady je jeho dalí pokračování.
Rádio Kosmas

"Pomocí knihy, zbavím se tíhy" míní pan Miloň

Knižní hitparáda herce Divadla Járy Cimrmana Miloně Čepelky vzniká jako pořad Country Rádia. Na Oku pak rádi archivujeme a zpřístupňujeme těm, kteří si ji chtějí poslechnout jindy, než v country programu.
Další články