Lenka Sobotová

Přihlašte se nebo registrujte a přidejte si autora do oblíbených.
Lenka Sobotová (* 1970) vystudovala anglistiku a bohemistku. Pracuje jako nakladatelská redaktorka a je překladatelkou beletrie z angličtiny. Její knižní debut Ilustrátorka a jiné obrázky (Argo 2013) byl příznivě přijat jak recenzenty, tak čtenářskou obcí.
Nahoru

Lenka Sobotová v Oko Magazínu OKO

Aktuality

Její Shuggie Bain dostal Literu za překlad - Lenka Sobotová

Na vysoké ji zásadně ovlivnil profesor Hilský, s nímž také pracuje na revidovaném vydání kompletních překladů Shakespeara. Řadu termínů z knihy Shuggie Bain, kde se mluví ani ne tak anglicky, jako skotsko-glasgowsky, rozklíčovala díky...
Zobrazit celý text
Recenze

Na štěstí ve vztazích není žádný nárok

Druhá povídková kniha Lenky Sobotové (1970) Suché konce a jiné pocity si stejně jako její debut Ilustrátorka a jiné obrázky, všímá opět hlavně mužsko-ženských setkání, havárií a trvalých následků.
Recenze

Mezi řádky o knihách se Zdenko Pavelkou

Ano, opět se hlásí Zdenko Pavelka se svoji knižní rozhlednou, ale název Knižní pól už převzal o začátku listopadu jiný pořad, ve kterém chroničtí čtenáři, pozvaní Českým rozhlasem, mluví o svých čtenářských zážitcích. Nicméně- redaktor...
Zobrazit celý text
Rozhovory

Bojiště se ze vztahů stává proto, že máme roupy - rozhovor s Lenkou Sobotovou

Lence Sobotové právě vyšla druhá kniha povídek. Stejně jako v Ilustrátorce i v Suchých koncích jde hlavně o různá partnerská setkání, selhání, konstalace, postpartnerské syndromy atd.
Další články